MESC

Minden nap! Minimum létszám 6 fő!
Helyszín: A Duna Pozsony alatti felduzzasztásának számunkra talán egyetlen pozitívuma hogy mindössze 4 km-re határtól megépült a világviszonylatban is kiválónak mondott Dunacsúnyi mesterséges vadvízi pálya. A pálya nagy előnye, hogy rendkívül változatos vadvíz létrehozására alkalmas a vízszínt illetve a zsilipek variálásával.

Mivel mesterséges pályáról van szó teljesen biztonságos. A rendszer két fő csatornából áll melyek egymással többször is össze vannak kötve, ezáltal sokféle lehetséges útvonal-kombináció érhető el.

A jobboldali csatorna 460 m hosszú, a baloldali 356 m 6,6 méteres túlemeléssel. A víz átfolyó mennyisége 7-15 m3/s de a két csatorna egyidejű megeresztésénél elérhető akár 22 m3/s-os átfolyás. A csatornák két kilépővel végződnek, melyek egyenesen a Dunába vezetnek.

Túra:Ruhaosztás és öltözködés után megismerkedünk a vadvízi pályával és a felszereléssel. Majd alapos elméleti felkészítés, bemelegítés és egy kis játék után síkvízen evezünk, ahol begyakoroljuk a kormányos instrukcióit és összeszoktatjuk a hajó legénységét.Miután a hajó már könnyedén siklik ráfordulunk először a könnyebb csatornára és kezdetét veszi a vízi hullámvasút.

Mire a pálya végére érünk mindenkiben kellőképpen felmegy az adrenalin szint, hogy a hajót a vállunkra kapva gyorsan felérjünk újból a pálya szintjére ahonnan síkvízen evezünk vissza a csatorna elejére. Következik a nehezebb csatorna még több hullámmal, vízeséssel, pörgéssel. Annak ellenére, hogy a pálya csak 400m hosszú a második óra végére mindenki kellőképpen elfárad. A túra időtartama kb. 2-2,5 óra. Levezetésként evezés után egy-két pohár sör és grill specialitás mellett beszéljük meg a nap eseményeit.

Felszerelés:6-10 személyes vízkifolyós vadvízi hajó (raft), védő öltözet: 4mm-es neoprénruha,5 mm-es neoprén csizma, ami megfelelő védelmet nyújt a hideg víz ellen. A felszerelés része továbbá a fejvédő sisak és a mentőmellény. A felszerelést a szervező biztosítja, árát a részvételi díj tartalmazza.

  • Utazás: (Sopron-Dunacsúny)Egyénileg vagy Busszal: 3.900 Ft/fő oda/vissza Részvételi díj: 10.900 Ft/fő
  • Tartalmazza a profi oktatást, felszerelést, a vízre szállást. Nem tartalmazza az utazás az ellátás és a szállás költségeit.A túrák teljesen biztonságosak túravezetőkkel a részvétel (biztos úszni tudáson kívül) semmiféle előképzettséget nem igényel. 14 év felett bárki által teljesíthető.
  • Jelentkezés, információ: info@mesc.hu +36/30/74-81-034

partnerek