MESC

Időpont:  3 nap 2 éjszaka 2011. október 7-9.

A Júliai Alpok magas hegyvonulatai egy széles völgyet zárnak meredeken közre. A völgyet a Soca és vízgyűjtő folyói szelik át. Kanadát idéző magas sziklás csúcsok, dús zöld növényzet, tiszta friss levegő. Itt Európa zöld szívében Szlovéniában az Osztrák-Olasz-Szlovén határ közelében a Triglav Nemzeti Parkban fekszik egy mediterrán hangulatú alpesi városka

Bovec: a túrák kiindulópontja és az elszállásolás helyszíne. A városka páratlan természeti adottságainak köszönhetően számos extrémsport lehetőséget kínál.

Indulás: Péntek délelőtt majd egy kis kávé a Wörther see partján, érkezés Bovecre kora délután. Első állomás a Koritnica 60 méteres szurdoka fellett átívelő híd és a mellette álló Kluze erőd. Majd egy laza túra a boka vízeséshez. Szállások elfoglalása. Este ellátogatunk a messze földről híres Pizzériába ahol tényleg rendes olasz ételt lehet enni.

Szombat: 9:00 adminisztráció, ruhaosztás, indulás a beszálló helyhez. Rafting. Visszaérkezés az irodához kb. 12:30 egy kis szieszta után 14:00 indulás a canyoningra. Visszaérkezés az irodához kb. 18:00. Zuhanyozás majd Grill vacsora 20:00-tól.

Canyoning: A víz ereje által évezredek alatt alkotott lélegzetelállító szurdokba kalauzolja el a látogatót, megismertetve vele ezt a varázslatos világot. Tapasztalt túravezetők kísérnek végig ezen a sajátos úton, mely vízesésekkel, csúszdákkal és változatos sziklafalakkal tarkított. Csúszdázás, mászás, ugrás, speciálisan megerősített neoprén ruhában a hegyi patak szűk völgyében.

Vasárnap: 9:00 Jó idő esetén Kabinos felvonóval fel 2300 m-re a jegy 15 euro/fő
Majd Dh roller bérlés 10 euro/fő + jegy 7 euro/fő majd 1 óra gurulás lefelé.
Egy kis pihenő után indulás a Triglav nemzeti parkon át Európa egyik legfestőibb útvonalán az 1600m-es hágón.

A túloldalt leereszkedve a völgybe a Bledi tó elött még megcsodáljuk a Peritnik 2 lépcsős vízesést ahol 16 m és 52 m magasról hullnak alá a vízcseppek. A napot egy laza vacsorával zárjuk a Bledi tó partján.

Mindenképpen hozz magaddal:
Törülköző, fürdőruha (vízi programoknál ezt viseljétek érkezéskor a ruha alatt), esőkabát, hideg és meleg váltóruha, túracipő/bakancs. Az esték hidgek lehetnek ezért mindenképpen meleg ruha ajánlott a grill vacsorához.

Utazás: kisbusszal 60 euro /fő Sopron-Bovec
Részvételi díj: 85 euro (rafting, canyoning, grill vacsora, túravezetés)
Camping: 7.5 euro/fő/éj
Appartman: 20 euro/fő/éj
Pizza + sör vacsora: kb 18 euro
Kanin felvonó:15 euro/felnőtt/retúr jegy
Dh roller bérlés +felvonó: 17 euro
Kávé: 1.2 euro
Bledi vacsora: kb 18 euro
Sopron-Bovec 390 km

Jelentkezés és infó:
Sallai Levente    30/7481034


partnerek