MESC

Gyere velünk egy igazi Freeride paradicsomba a Franciaországi sítáborunkba! Azért választottuk Január elejét mert a sok éves tapasztalat és statisztika alapján ekkor szokott még lenne egy jelentősebb havazás ebben a régióban. Képzelj el több méter havat igényes pályaszállással 1800m-en, tágas apartmanokkal,  sí és snowboard oktatással, freeride túrákkal, kedvezményes bérlési lehetőséggel. A bérleted érvényes Vars és Risoul pályáira is.

 

Vars:
Liftek: 1 kabinos, 13 ülő- és 38 húzólift
Pályák magassága: 1650-2750 m Pályák összhossza: 180 km Távolság Budapesttől: 1330 km  Távolság Soprontól: 1157 km Ez a két üdülőfaluból (Risoul és Vars, ejtsd: rizul és vár) álló nagy sícentrum, melynek hivatalos neve Domaine de La Foret Blanche, Briancontól mintegy 50 km-re délre helyezkedik el. Déli fekvése miatt magas a napsütéses órák száma, ennek ellenére viszonylag hosszú a síszezon, és meglepően jó az átlagos hóvastagság. A síterep a pályák számát tekintve nem túl nagy viszont elég nagy területet foglal magába.
A Risoul-i és Vars-i völgy közötti hegyek jelentik a síterep központját, három nagyobb csúccsal (Razis – 2571 m, La Mayt – 2580 m, Pic de Chabrieres – 2750 m). Ezen a részen a legnagyobb a népsűrűség, ezért érdemes ellátogatni a kissé különálló, Vars túloldalán lévő hegyoldalra, ahol a Peynier nevű piros pálya nagyon kellemes, de ugyancsak jó a Zakopane nevű szélső pálya. Ugyanez igaz a risoul-i részen a L’Homme de Pierre nevű csúcsról lefutó pályákra. Tavaly épült meg egy új 8-személyes ülőlift. Itt található Franciaország leghosszabb snowboard pályája, mintegy 2 km hosszal és 500 m szintkülönbséggel, valamint van számukra egy félcső, egy „szupercső” és egy funpark, 3 lineal 3 nehézségi szinttel.. Profi síelők kipróbálhatják – persze csak megfelelő védőfelszereléssel – a Pic de Chabrieres-ről induló gyorsasági pályát. A terep előnye, hogy sok pálya fut az erdőhatár alatt, ez különösen rossz idő esetén lehet igen hasznos. A sífutók 45 km-nyi pályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

Elhelyezés:
Szállás kiválasztásánál pedig az apartamanok méreteit, elhelyezkedését, felszereltségét és persze az árát tartottuk szem előtt.

Szállás: önálló 8 fős tágas apartmanokban. 3 szint, 4 db 2 ágyas szoba, 3 fürdő, wc, lent nappali konyha étkező.

Felszereltség: TV, mosogatógép, mikrohullámú sütő, balkon.
Távolság a legközelebbi pályától illetve felvonótól: 0-100 m.
További szolgáltatások: étterem, üzletek, korcsolya pálya, bárok, diszkó, motoros szánozás, kutya szánozás.

Időpont: 2013 Jan. 5-Jan. 12.
Részvételi díj: 289 Euro  Busszal

EGYÉB:
A részvételi díj tartalmazza a szállás árát, a síbérletet, az ágyneműhuzat költségét illetve az üdülőhelyi adót.
Helyszínen fizetendő költség: kaució 300,-EUR/lakás/hét.
Az árak 8 nap 7 éjszakára, 6 napos bérletre és egy főre vonatkoznak.

FONTOS: A síbérlethez fénykép NEM kell! 2007-től mágneskártyás rendszer van. Ára 1 Euró / Fő, vissza nem térítendő.

Utazás: Egyénileg vagy busszal.
Busz: Indulás: Január 4-én este Érkezés: Január 5-én a délutáni órákban, visszaindulás  Január 12-én reggeli órákban, haza érkezés vasárnap hajnalban.
Buli: A hét folyamán pedig több helyi szórakozó helyre is ellátogatunk a biztonság kedvéért.

Oktatás: Egy hét alatt oktatóinkkal bárki el tudja sajátítani az alapokat vagy tovább csiszolni tudását. Legyen szó akár snowboardról vagy síről.

Bármilyen kérdésed merül fel, kérlek írj nekünk, vagy hívj minket, készséggel állunk rendelkezésedre. Biztosítás: Részvétel feltétele az érvényes baleset biztosítás a túra időtartamára. Eub Sí-Profi biztosítás 9 napra 7300 Ft. Nálunk megköthető!
Várjuk jelentkezésed!

MagyarExtrémSportclub
Sallai Levente
levente@mesc.hu
+36/30/74-81-034 
www.mesc.hu                  www.ahegy.hu                 Partnerünk: Kisalföld travel Utazási Iroda.


partnerek